De juryprijs wordt uitgereikt aan een koe die meeloopt in de cow walk op 1 april aanstaande zoals omschreven op www.misskampen.nl, waarbij inhoudelijke beoordelingscriteria bepalen wie de uiteindelijke winnaar van de hoofdprijs wordt. Afhankelijk van de kandidatuur spelen bij de beoordeling door de jury de volgende elementen een rol:

  • motivatie (10%),
  • passendheid bij identiteit en merkwaarden van Kampen (DNA, 20%),
  • hartelijk karakter (30%)
  • en uitstraling (‘IJsseldelta boert bewust’: 40%)

Bij deze begrippen gaat het om het oordeel van de jury.

Daarnaast wordt aan de populairste koe ook een publieksprijs uitgereikt. Iedereen met verstand van koeien is daarom uitgenodigd naar de binnenstad van Kampen te komen.

De jury vraagt naast de feestelijke lancering van de internationale toeristische website www.visitkampen.nl ook aandacht voor het nieuwe initiatief ‘IJsseldelta boert bewust’.
Bort Koelewijn (juryvoorzitter)

Bort Koelewijn (Bunschoten, 4 februari 1954) is burgemeester van de gemeente Kampen. Hij is een Nederlandse politicus van de ChristenUnie.

Koelewijn studeerde Staats- en Bestuursrecht en Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Zijn carrière startte als gemeentesecretaris van de gemeente Bunschoten en later van De Bilt. In 1999 werd hij burgemeester van Liesveld. Begin 2004 ging hij het ambt van de gemeente Rijssen-Holten bekleden. Op 2 oktober 2009 is Koelewijn geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Kampen. Op 16 september 2015 werd hij herbenoemd voor een nieuwe periode van zes jaar.

Meer informatie staat op www.kampen.nl/bortkoelewijn
Bort Koelewijn helpt de helpers

Hans Klopper

Oud-waterpoloscheidsrechter en Eurosportverslaggever Hans Klopper werd vooral bekend door zijn rol als startschot presentator bij het Zapp kinder TV-programma ‘Bommetje!’. Samen met Ron Boszhard begeleidde hij teams bestaande uit een kind en een volwassene die tegen elkaar streden in dit spetterende waterspektakel. Na een loopbaan waarin hij als beleidsmaker, trainer en manager bij onder meer de KNZB, YMCA Nederland en diverse basisscholen heeft gewerkt is Hans met ingang van september voor zichzelf begonnen als kleine zelfstandige van een Allround Klusbedrijf. Zo maakt hij van zijn hobby zijn beroep. Hans heeft ervaring in het schilderen van huizen, aanleggen van leidingen, plaatsen van keukens en badkamermeubels, tegelen, behangen, het leggen van vloeren etc.
Hans Klopper


Irma Knol

Irma Knol (52) is de moeder van Nederlands populairste vloggers Enzo (25) en Milan (27), samen goed voor 4 miljoen volgers op YouTube maar is zelf ook enthousiast gaan vloggen, onder meer voor Libelle TV. Tot voor kort had ze een baan als juridisch secretaresse. Momenteel verdiept ze zich in voedingsleer en is ze bezig met een succesvolle carrièreswitch tot vlogger. Op Instagram heeft Irma 315.200 volgers, haar Insta-foto's en -video’s zijn te bekijken via @irmaknol. Ze geniet van motorrijden, fitness, mode, lekker eten etc.
irma knol 1

Fré Helleman

Fré Helleman is voorzitter van de Ondernemers Vereniging Kampen (OVK). Als voorzitter van de ondernemersvereniging komt hij op voor de belangen van de ondernemers in de binnenstad van Kampen. Helleman heeft 40 jaar lang twee winkels in de binnenstad van Kampen bestierd en is nog steeds nauw betrokken bij het centrum van hartelijke Hanzestad Kampen. Daarnaast is hij op diverse fronten maatschappelijk actief, onder meer bij watersportvereniging ZC ’37.

Fre Helleman 1

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media