De maatregelen die de overheid ook in Kampen neemt om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, hebben als voornaamste doel de ziekenhuizen en het medisch personeel voldoende ruimte te geven om de ernstig zieke coronapatiënten optimaal te kunnen verzorgen. Nog steeds geneest 98% van de besmette personen spontaan – het virus wordt dus niet gevaarlijker - maar omdat er steeds meer besmettingen zijn, neemt ook de groep die een ernstige longontsteking ontwikkelt (vooral ouderen en chronisch zieken) toe.

Begin oktober zijn we daarom gestart met een spontane, persoonlijke campagne waarmee we in Kampen samen een vuist tegen corona willen maken. Een campagne die past bij ons karakter als hartelijke stad, maar ook aansluit bij de landelijke campagneslogan ‘Alleen samen krijgen we corona onder controle’. Ook dat is voor ons een manier om bij te dragen aan het Bruto Lokaal Geluk van Kampen.

  • Met Kampenaren die vrijwillig meewerken aan de campagne
    • Echte mensen, echte betrokkenheid
  • Via sociale media kanalen, zodat de boodschap breed verspreid wordt
    • Met meer positieve impact, zonder advertentiebudget
  • In Kampen huisstijl, met een subtiele nadruk op het woord ‘SAMEN’.
    • Om juist nu op gepaste afstand harmonie en verbinding te versterken

Het aantal spontane aanmeldingen overtrof onze verwachtingen, inmiddels werken 75 mensen uit de gemeente Kampen mee aan de campagne. Dankjewel daarvoor!

We ronden de campagne tegen de kerstdagen af. Niet omdat de aanleiding verdwenen is, maar wel vanwege het risico dat de campagne sleets raakt en daardoor minder effectief. In 2021 zullen we daarom waarschijnlijk weer meer acties oppakken om gedrag in de openbare ruimte te beïnvloeden. Om de spreiding van mensen in tijd en plaats te bevorderen. Want de anderhalve meter samenleving is voorlopig nog wel een blijvertje.

Wil je zien wie er allemaal meededen? Kijk dan op

Facebook: https://www.facebook.com/hanzestadkampen

Twitter: https://twitter.com/KampenPartners

Instagram: https://www.instagram.com/visitkampen/

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media