De winkels in de binnenstad van Kampen hebben passende maatregelen genomen om het winkelend publiek weer te kunnen ontvangen. Tegen de verspreiding van het Coronavirus zijn looproutes ingesteld, is het maximaal aantal klanten in de winkel beperkt en worden kassa’s, mandjes en dergelijke extra vaak schoongemaakt. Om het winkelend publiek op een vriendelijke manier te attenderen op de ‘anderhalve meter regels’ zijn de winkelstraten nu ook volgehangen met aangepaste vlaggen. Daarnaast is de campagne ‘Hoera voor Kampen’ in volle gang. Ik word blij van de manier waarop we samen het beste van deze situatie maken. In alle zorgen en verdriet laten we zien hoe veerkrachtig Kampen kan zijn. En daarvoor doe ik ook een beroep op jullie.

 

Niet te druk

De binnenstadsondernemers zijn blij dat er weer geld wordt uitgegeven, want de crisis heeft hen ook veel omzet gekost. In de meeste winkels lijken de genomen maatregelen effectief te zijn. Ook in het grootste deel van de openbare ruimte levert de ‘anderhalve meter economie’ geen problemen op. De Oudestraat, Plantage en andere plekken in de stad zijn breed genoeg om gepaste afstand te houden. In de Geerstraat en andere smallere straten is dat moeilijker, en daarom zijn er allerlei maatregelen genomen. Van blauwe verf op de stoep tot de inzet van vriendelijke, maar kordate gastheren en gastvrouwen. Daarnaast is de hele stad volgehangen met 150 vlaggen waarop het publiek welkom wordt geheten, maar wel graag op 1,5 meter afstand.

 

Online bestellen

Het is nog steeds niet verstandig om met veel mensen tegelijk de stad in te gaan. Dat zorgt voor opstoppingen in de winkels en kan zorgen voor nieuwe besmettingen. Daarom wil ik nadrukkelijk wijzen op de mogelijkheid om ook online bij verschillende winkeliers bestellingen te doen via het portaal www.bezorgeninKampen.nl. En ga je toch de stad in? Van harte welkom, maar geniet met mate!

 

Hoera

We kunnen elkaar in Kampen wel weer iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Hoera! Op www.kampen.nl/coronavirus staat de meest actuele en correcte informatie. Dus check die als je echt wilt weten hoe het zit. De komende weken zullen we regelmatig foto’s van Bekende Kampenaren met jullie delen met de laatste updates op www.hoeravoorkampen.nl.

Doe je mee aan Hoera voor Kampen? Graag!

  • Download een van de posters en hang hem voor je raam of boven je bed
  • Haal ansichtkaarten met de campagnebeelden gratis op bij een van die aardige winkeliers in de binnenstad
  • Neem de achterliggende boodschap serieus. Alleen samen krijgen we Corona onder controle.
  • Update jouw eigen profielfoto!  Download transparante sjabloontjes en plaats ze over je profielfoto! Je vindt ze op www.hoeravoorkampen.nl. Zo laat je op je socials zien dat je onze hartelijke Hanzestad steunt.

Samen steunen we de stad. Hoera voor hartelijke Hanzestad Kampen!

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media