De inwoners van de gemeente Kampen herdenken en vieren in 2020 dat we 75 jaar samen in vrijheid leven. Met muziek, theater, exposities, herdenkingen en andere festiviteiten. Het actuele programma staat sinds 21 december online op www.wellmeetagain.nl. Want het jubileumjaar 2020 wordt in de hartelijke stad Kampen vertaald met ‘we'll meet again’.


Top 10

Tien activiteiten die volgend jaar in het kader van We’ll meet again worden georganiseerd zijn:

  • 27 januari ‘Holocaust herdenking & Lichtmonument’ 
  • 31 januari & 1 februari ‘Kinderopera Brundibar’ 
  • vanaf 8 maart: cursus ‘Kampen in oorlog’ 
  • 24 maart: ‘Stadskazernelezing’
  • 17 april ‘Historische bevrijding Kampen’ 
  • 18 april ‘Bevrijdingsfeest Kampen’ 
  • 18 april ‘Kampen zingt hits van eigen bodem’ 
  • 4 mei ‘Herdenkingsconcert in de Bovenkerk’ 
  • 5 mei ‘Vrijheidsmaaltijd’ 
  • 24 oktober ‘Grenzen van Vrijheid’ 

Deze en alle andere aangemelde activiteiten worden gratis onder de aandacht gebracht via de speciaal hiervoor gemaakte website www.wellmeetagain.nl en worden automatisch doorgeplaatst op o.a. www.overijsselviertvrijheid.nl

Ontmoeting
“Kampen wil een hartelijke stad zijn, ook tijdens het jubileumjaar. We hebben een naam hoog te houden. Lees op onze site maar eens de brief die we uit Rotterdam kregen, bijna 75 jaar geleden. Met dank aan het Stadsarchief Kampen. Daarom gebruiken we ‘We’ll meet again’ als kapstok,” vertelt coördinator Roeland Tameling. In dat kader vraagt hij vooral aandacht voor de invulling van het thema ‘ONTMOETING’ in het programma. Tameling: “het is de kunst om mensen met verschillende achtergronden daadwerkelijk met elkaar in contact te brengen. Op die manier dragen we concreet bij aan een tolerante, democratische samenleving. Heb je daar hulp bij nodig? Neem dan contact op met het coördinatieteam via de website. Atie, Leo, Hanneke en ik helpen je graag verder!” 

2 maart
Het grote publiek zal waarschijnlijk vooral in het weekend van 17 en 18 april merken dat Kampen 75 jaar vrijheid viert. Wat er dan precies gaat gebeuren, wordt bekend gemaakt tijdens het Kampen Partners Koffiemomentje op maandagochtend 2 maart van 9 tot 10 uur in De Eenhoorn. Iedereen is van harte welkom hierbij te zijn.


Bijgevoegd: foto fragment brief uit Rotterdam

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media