Door de eeuwen heen heeft de Kamper bevolking zich verplaatst over het water. Dat gebeurde niet alleen recreatief, maar ook beroepsmatig. Koggeschepen zijn het bekendste voorbeeld, maar er zijn veel meer vormen van mobiel erfgoed in Kampen geweest. Ook nu nog zijn de havens, zowel recreatief als industrieel, niet weg te denken uit onze Hartelijke Hanzestad aan het water.


Onder de naam ‘Toonbeelden mobiel erfgoed’ wordt momenteel landelijk geïnventariseerd om welke vaartuigen het gaat. Maar dit project kijkt breder. Ook voertuigen die over land en door de lucht reisden worden meegenomen. Het gaat hierbij niet alleen over de materiele kant, maar ook over de verhalen die achter ieder erfgoedstuk schuilgaan. Juist door die verhalen naar boven te halen, zorgen we ervoor dat onze geschiedenis niet verloren gaat en het erfgoed haar waarde behoudt.


In Kampen haken we aan op deze landelijke inventarisatie. En we doen meer dan dat! Wanneer we eenmaal in kaart gebracht hebben welke toonbeelden Kampen rijk was of nog steeds is, gaan we kijken hoe we de verhalen kunnen presenteren. Natuurlijk hebben we het dan over websites en boekjes, maar ook over fiets- en wandelroutes, aanduidingen en arrangementen. Voor jong en oud, want ook onze jeugd mag weten waar de wortels liggen van het ondernemerschap in Kampen!


Dit project maakt onderdeel uit van de 11 projecten die worden uitgevoerd om het nautisch profiel van Kampen verder te versterken.


Ahoy!

(De column Nautisch Kampen is een initiatief van Kampen Marketing en de Gemeente Kampen.)

Foto: Richard Tennekes

Foto: Stichting Mobiele Collectie Nederland

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media