Nu het winterseizoen is afgelopen, is het voor onze Kogge weer hoog tijd om uit te varen. De bemanning staat te trappelen om het ruime sop te kiezen en zo Kampen op de kaart te zetten in heel Europa. Dat doen ze tijdens de eerste reis op een bijzondere wijze, die vorig jaar is ontstaan toen de Kogge koers zette naar de Hanzedagen in Rostock.


Dit jaar is België de eerste bestemming ‘buitengaats’. Ons varende visitekaartje zal aanmeren in Oostende en Blankenberge. Vlaanderen dus, en daarmee voor toeristische organisaties in de Hanzesteden een interessante bestemming. In een samenwerkingsverband van 9 Hanzesteden aan het water zijn we namelijk al jaren bezig om onze steden te promoten in België (Vlaanderen) en Duitsland. Het gevolg is dat we in de afgelopen periode een toename zien van bezoekers uit deze landen.


Die stijgende lijn houden we er graag in, en daar kan de Kogge ons een handje bij helpen. Om de kracht van de verleiding van de Kogge optimaal te benutten geven we de bemanning allerlei lokale producten mee. Natuurlijk ontbreken de onlangs in Kampen ontwikkelde Hanzeballetjes niet. Overigens is dit heerlijke snoepgoed ook op verschillende plekken in Kampen zelf verkrijgbaar. Leuk om te geven of te krijgen!


Dat de eerste reis van de Kogge niet alleen in Kampen leeft, blijkt wel uit het feit dat ook andere Hanzesteden producten aan boord brengen om uit te delen onder de Vlaamse bevolking. Natuurlijk doen we er ook wat mooie brochures van de steden bij, zodat iedereen kan zien wat we te bieden hebben.


Vind je het leuk om de Kogge uit te zwaaien? Houd dan onze social media in de gaten. Zodra de exacte datum bekend is, laten we het weten! Ben je Kamper ondernemer, en geef je graag jouw producten mee om als weggevertjes te dienen en zo jouw bedrijf bekend te maken bij onze Zuiderburen? Mail dan naar m.hogeboom@kampen.nl voor meer informatie.


Ahoy!

(De column Nautisch Kampen is een initiatief van Kampen Marketing en de Gemeente Kampen.)

Foto: Gert Bultman

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media