In Kampen zijn er legio overnachtingsmogelijkheden. In de binnenstad kun je overnachten in één van de vier hotels die gevestigd zijn in mooie historische panden. Of je kiest voor een bed & breakfast, waarvan er een aantal te vinden is in het stadscentrum en elders in de gemeente. Er zijn geen standaard hotelketens in Kampen, maar kleinschalige verblijfsaccommodaties waar service en gastvrijheid vanzelfsprekend is.  

Vandaag nemen we zo’n bed & breakfast onder de loep. Waarom? Omdat er iets te vieren valt! Precies een jaar geleden liet eigenaresse Xandra Ockers haar droom uitkomen. De nautische winkel De Juttershoek onderging een metamorfose en de gelijknamige nautische bed & breakfast was een feit. Wat er nu precies zo nautisch aan is? Om te beginnen hebben de drie kamers nautische namen. Je kunt je hoofd op het kussen leggen in de Boeier, Klipper en Schoener. Het zijn alle drie comfortabele tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Jarenlang heeft Xandra gevaren en mensen kennis laten maken met de zeilvaart op tjalken, schoeners en klippers. Het is dus geen verrassing dat zij ook voor de inrichting van de kamers heeft gekozen voor het nautische thema.

De slogan van De Juttershoek is: “Voor gasten zonder kapsones”. Het typeert de persoonlijkheid van Xandra. Zelf zegt ze erover: "Ik kijk ernaar uit om je gastvrij te ontvangen, en kan je veel over de stad en mijn reizen vertellen. Ik ben ook benieuwd naar jouw verhalen."  Een verblijf met een persoonlijke touch, die helemaal strookt met de slogan van Kampen ‘Hartelijke Hanzestad aan het Water’.

De Juttershoek is gelegen in het historische stadshart van Hanzestad Kampen. Je uitzicht is de Koornmarkt, het muntplein en de gotische kruisbasiliek de Bovenkerk. Van daaruit loop je zo de Oudestraat in, de winkelpromenade van Kampen. Parallel hieraan loopt aan de ene kant het stadspark en aan de andere kant de IJsselkade. Kortom, de Juttershoek is het ideale startpunt om Kampen verder te ontdekken.

 

Wil je een keertje overnachten in De Juttershoek. Klik dan hier.

Een overzicht van alle overnachtingsmogelijkheden in Kampen vind je hier.

Ahoy!

(De column Nautisch Kampen is een initiatief van Kampen Marketing en de Gemeente Kampen.)

Foto:  De Juttershoek

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media