Kampen ligt aan de IJssel. Een rivier met prachtige uiterwaarden, kribben, kleine strandjes, havens en aanmeerplekken. Je kunt vanuit Kampen een mooie vaartocht maken naar Elburg, en de IJssel brengt je ook naar ruimer vaarwater zoals het Ketelmeer en IJsselmeer. Van daaruit kun je een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Urk, Hoorn of Enkhuizen. Veel mensen genieten zo iedere zomer volop van een verblijf op het water.

De jachthavens in Kampen maken zich op voor het nieuwe vaarseizoen waarbij zij ook ‘bootjesmensen’ van buiten Kampen hartelijk welkom heten om onze stad aan te doen. Wist je dat je in Kampen heel dicht bij het centrum kunt afmeren? Vanuit de havens aan weerszijden van de binnenstad loop je in een paar minuten naar de restaurants, terrasjes en winkels. Of je brengt een bezoek aan de musea, servicebioscoop of stadsgehoorzaal. Tel daarbij op de ruim 100 evenementen die per jaar in Kampen plaatsvinden en je kunt met zekerheid vaststellen dat Kampen een bezoekje meer dan waard is.

Niet alleen mensen met een eigen boot kunnen genieten van het water. In Kampen is een aantal rondvaartorganisaties actief, die verschillende tochten aanbieden. Je kunt naar wens een aantal uren, een dag of zelfs meerdere dagen op het schip verblijven. Er zijn kleinere vaartuigen, die trendy ingericht zijn en geschikt voor een barbecue aan boord met vrienden of familie. Of de wat ruimere salonboten wanneer je met een groter gezelschap uit varen wilt. Allerlei cateringmogelijkheden zijn voorhanden, zodat het je gasten aan niets ontbreekt.

Het mooiste aspect van een varend feestje is toch wel het grandioze uitzicht op de stad, de randmeren en de IJsseldelta. Terwijl jij geniet van je hapje en drankje trekt het natuurlijke landschap aan je voorbij.

Ook de bruine vloot willen we natuurlijk niet onbenoemd laten. Hoe gaaf is het om tijdens je verblijf op één van deze historische schepen de zeilen te hijsen en scherp aan de wind te varen? Even alle dagelijkse beslommeringen vergeten en je alleen richten op je taak. Om daarna voldaan uit te rusten op een zonnig dek. Hoe klinkt dat? Tijdens een meerdaags verblijf bezoek je diverse steden zoals Urk, Hoorn, Enkhuizen en Elburg.

Kortom, of je nu een feestje te vieren hebt of er een weekend of week tussenuit wilt, in Kampen kun je uitstekend terecht. Klik hier voor een overzicht van de organisaties die vaartochten aanbieden.

Ahoy!

(De column Nautisch Kampen is een initiatief van Kampen Marketing en de Gemeente Kampen.)


Foto:  Buiten haven @Erik Wilderdijk
Lees meer artikelen met deze tags:

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media