Op maandag 4 februari presenteert wethouder Geert Meijering de vernieuwde Kampen Stadsgids app. Hij biedt nu een nog soepeler navigatie, daagt je uit met een puzzelspel en een nieuwe nautische wandeling en hij zal je nog fijner langs de mooiste plekjes van Kampen leiden. Ook is er een interactieve evenementen agenda met de leukste activiteiten toegevoegd. De app wordt tijdens het Kampen Marketing Koffiemomentje officieel overgedragen door de Gemeente Kampen aan de stichting Kampen Marketing.

Wandelen
Aan de wandelroutes in de app is een bijzondere toegevoegd: de nautische route door Kampen. Met verhalen over historische maritieme plekken in de stad. Niet alleen langs de IJssel, maar ook op verrassende locaties die toch verslag over Kampen en het water doen. De app is daarnaast gebruikersvriendelijker gemaakt en bevat een kalender van allerlei evenementen en culturele activiteiten in de gemeente Kampen. Inclusief een herinneringsfunctie voor je eigen agenda. Daarmee is de app zowel voor inwoners als bezoekers van Kampen een handig hulpmiddel.

Evenementen
In 2016 is de gemeente Kampen in samenwerking met Kampen Marketing gestart met de ontwikkeling van een app waarmee het verhaal van Kampen voor een brede doelgroep toegankelijk kon worden gemaakt. De app is ontwikkeld in het kader van de internationale Hanzedagen, en er is een provinciale subsidie voor deze app ontvangen. Deze app heeft de naam Kampen Stadsgids gekregen en is een combinatie van een evenementenkalender en een aantal speurtochten rond verschillende thema’s. De app is gratis en meertalig (NL, Engels, Duits). Iedereen kan online evenementen voor de agenda aanmelden via www.evenementenplatformkampen.nl. Dan worden ze gratis gepromoot door Kampen Marketing, onder meer met de Stadsgids app. Deze app staat voor iedereen als download klaar in de App store en in Google Play.

Eigendom overdragen
Vanaf aanvang was duidelijk dat de Gemeente niet het beheer van de content van deze app voor de lange termijn op zich zou nemen. Feitelijk is Kampen Marketing al lang de partij die deze app beheert, onderhoudt en vermarkt. Daarom is ze graag bereid om de app inclusief content over te nemen en deze content verder te ontwikkelen. Het feestelijke moment van overdracht is tijdens het maandelijkse Kampen Marketing Koffiemomentje, 4 februari tussen 9 en 10 uur ’s ochtends in de Eenhoorn, Oudestraat 103 te Kampen. U bent van harte welkom, aanmelden kan via https://appoverdragen.eventbrite.nl.
Geert weet het weer!

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media