Kampen heeft gekozen voor het versterken van haar ‘nautisch profiel’. Wat dat precies betekent voor de gemeente en haar inwoners en bezoekers, daarover gaat deze wekelijkse column Nautisch Kampen*. Iedere week wordt een ander aspect belicht.

Vorig jaar hebben de schippers van de bruine vloot aan de bel getrokken bij de gemeente. In relatie tot andere gemeenten was Kampen niet altijd even gastvrij als het gaat om de faciliteiten voor de prachtige historische schepen die aan de IJsselkade hun thuishaven hebben gevonden. Reden om de regelgeving op vele fronten onder de loep te nemen en te kijken waar verbeteringen mogelijk zijn. Hoewel de gemeente niet alle wensen kon inwilligen is er toch een aantal mooie resultaten geboekt.

Misschien is het je opgevallen hoeveel oude schepen deze winter verlicht aan de kade liggen. Natuurlijk waren ook vorige jaren bij menig schip de lichtjes ontstoken, maar dit jaar was hier nog een extra motivatie voor. De winterligging is namelijk voor de schepen die Kampen als thuishaven hebben, vanaf dit jaar helemaal gratis! Bij deze maatregel snijdt het mes aan twee kanten. De schippers worden ontzien, als het gaat om de hoogte van de vaste lasten. En het stadsfront aan de IJssel wordt opgesierd door een groot aantal prachtige historische schepen, ook in de winter.

 

Kampen profileert zichzelf al jaren als Hartelijke Hanzestad aan het water. Dit heeft in de afgelopen periode flink wat extra bezoekers opgeleverd uit binnen- en buitenland. We hopen dat deze bezoekers vooral ook een keertje via IJsselmuiden en de oude stadsbrug met ‘the golden wheels’ onze stad zullen binnenrijden. Het liefst in het donker, want het zicht op de statige herenhuizen, de verlichte stadsbrug en de historische schepen aan de IJssel waarin de lichtbundels weerkaatsen, dat vergeet je nooit meer. Dat weten onze inwoners al veel langer, en daar laten we graag de bezoekers van meegenieten.

 Foto: www.kampeninbeeld.eu 

*De column Nautisch Kampen is een initiatief van Kampen Marketing en de Gemeente Kampen.

Privacy statement Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners.

Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden.
Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site.
Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media